Ajándékdoboz Közhasznú Alapítvány Karácsony

2022-ben már kilencedik alkalommal valósult meg az Ajándékdoboz Közhasznú Alapítvány karácsonyi adományosztása, melynek célja a gyöngyösi és Gyöngyös környéki települések rászorulóinak megsegítése.

Az Ajándékdoboz Közhasznú Alapítvány karácsonyi adománygyűjtésének eredményeként december hónapban, 25 településen, mintegy 3000 tartós élelmiszercsomag került szétosztásra 1500 rászoruló család részére.

A helyi közösségért érzett felelősségvállalástól vezérelve hívta életre Dobróka László és fia, Dobróka Tamás 2014-ben az Ajándékdoboz Közhasznú Alapítványt. A négyszáz főt alkalmazó családi vállalkozás, a HE-DO Kft. tulajdonosainak célja a térségben élő rászorulók közvetlen támogatásán felül ezzel az volt, hogy a külföldön már régóta létező vállalati adományozás kultúrájára Magyarországon is felhívják a figyelmet. A segítség mindig helyben ér legkönnyebben célba, így remélik, hogy évről évre egyre több emberhez jut el a kezdeményezés legfőbb üzenete: egymást segíteni, egymást felemelni, egymás problémáit megoldani csak közös erővel, egymás felé fordulva lehet.

Az idei év más, mint a többi,  hiszen az energiaválság is nehezíti a gazdálkodást, éppen ezért az Alapítvány megálmodói még fontosabbnak tartották, hogy idén is élelmiszer adományokkal támogassák a gyöngyösi és Gyöngyös környéki rászoruló családokat.

Az Alapítvány különös figyelmet szentel a gyermekek megajándékozására, hiszen az örömmel teli gyermeki szívek a jövő magjait hordozzák magukba, és erősítik a gyermekekben az adás, ajándékozás szerepének jelentőségét. Aminek titka nem az ajándék nagyságában, hanem a szándékban van: örömet okozni mások számára.

Az idei évben is az óvodákhoz ment az Alapítvány Mikulása és 2000 mikulás csomagot jutatott el a gyermekeknek. De a Dobróka család nemcsak a rászorulókra és a gyermekekre gondolt, az adventi időszak alatt mindenkit szeretettel vártak minden hétvégén színvonalas zenei programokkal a Belváros téren, meghitt hangulatot teremtve a karácsonyi készülődés időszakában.

Az Ajándékdoboz Közhasznú Alapítvány nemcsak decemberben segíti a rászorulókat, hanem máskor is támogatják őket. Így lett hagyomány az Ölelés napból, ahol az óvodás gyermekeknek az ölelés és egymásra figyelés kultúráját tanítják, játékos módon: ugrálóvárral, ölelő maci sütivel és egy hatalmas maci öleléssel. Ezen felül minden évben játékudvar várja gyermeknapkor a gyöngyösi és a város térségében élő családokat. Dobróka Tamás rámutatott arra: természetesen rengeteg pozitív visszajelzést kapnak az emberektől, de ők nem ezért segítenek a bajbajutottakon. – Mindig a nagyapám mondása jut eszembe, hogy „aki kap, az adjon is”. A segítségnek oda kell érnie, ahol szükség van rá.

 

További képek elérhetők az esemény FBoldalán: https://www.facebook.com/gyongyosiadvent

És az Alapítvány FB oldalán: https://www.facebook.com/ajandekdobozalapitvany.hu